Съединените щати си върнаха 11 американски граждани, включително петима непълнолетни, от

...
Съединените щати си върнаха 11 американски граждани, включително петима непълнолетни, от
Коментари Харесай

САЩ си върнаха 11 граждани от Сирия

Съединените щати си върнаха 11 американски жители , в това число петима малолетни, от Североизточна Сирия, заяви във вторник Държавният департамент, представен от " Ройтерс ".

Това е най-голямото единично връщане на американци от зоната на военни дейности.

Съединените щати също помогнаха за връщането на шестима канадци, четирима нидерландски жители и дете от Финландия назад в тези страни, сподели в изказване представителят на Държавния департамент Матю Милър.

9-годишен неамерикански жител, който е брат или сестра на един от малолетните американци, също е бил презаселен в Съединените щати , сподели той.

Канадското външно министерство сподели, че шестимата канадци са деца, които ще " получат поддръжката и грижите, нужни, с цел да стартират нов живот тук, в Канада ".

Хиляди чужденци, в това число дами и деца, се реалокираха в Сирия от страни по целия свят, с цел да живеят в по този начин наречения " халифат " на Ислямска страна до 2019 година когато подкрепяните от Съединени американски щати кюрдски сили заграбиха последната сирийска територия от джихадистите.

Жени и деца, бягащи от Сирия, бяха настанени в пренаселени лагери за задържане , ръководени от кюрдските управляващи и интернационалните неправителствени организации, които упорстваха за репатриране заради възходящото принуждение и ужасните условия в лагерите.

Приблизително 30 000 души - най-вече деца - от над 60 страни остават в сирийските лагери за разселени лица Ал Хол и Родж.
 Русия унищожила 2 терористични бази в Сирия
Русия унищожила 2 терористични бази в Сирия

Отново записва нарушавания на Съединени американски щати
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР